

apstrāde
Siltapstrāde – ar karsēšanu ( vārīšana, cepšana) saistīti ēdienu gatavošanas paņēmieni. Siltapstrāde visbiežāk ir pēdējais posms ēdienu gatavošanā, bet pēc siltapstrādes ēdienam var sekot mehāniskā apstrāde (sasmalcināšana, putošana utt.)
Siltapstrādes veidi:
- virspusējā karsēšana - produkta virsma tiek uzkarsēta, nonākot saskarsmē ar ūdeni, tvaikiem, karsētām taukvielām vai infrasarkanajiem stariem (piem.cepšana)
- pilnīgā karsēšana-produkta masa uzkarst vienlaicīgi (piem. tvaicēšana, produkta sildīšana mikroviļņa krāsnī). Neveidojas garoziņa ēdienam. Piedāvājam izgatavot dažādas termiskās apstrādes tvernes, termotuneļus, kūpinātavas, grillus, autoklāvu grozus, plauktus un ratus.